1527080411696

Robert de Waard

Voorzitter

Ik ben Robert de Waard, getrouwd, en heb drie kinderen van 9, 6, en 4 jaar. Al lange tijd hadden wij het idee om een cursus reanimatie te volgen, maar hebben toen hele EHBO basis cursus gevolgd.

Dit was een erg goed idee, zoals iedereen met kinderen zeker kan beamen! Vorig jaar kwam er een bestuursfunctie vrij binnen onze vereniging, en het leek mij leuk om daarbinnen mee te werken, aangezien EHBO Blixembosch een belangrijke functie heeft binnen de wijk. Tegelijkertijd zijn we aan het kijken of we kunnen uitbreiden om ook de wijken om ons heen EHBO cursussen te bieden.

Wat werk betreft ben ik een techneut met een Elektrotechnische achtergrond, en reeds 10 jaar werkzaam bij Signify (voorheen Philips Lighting) binnen hardware ontwikkeling en kwaliteit.

Hierbij moeten de lampen en elektronica goedkoop zijn, lang mee gaan, het beste licht geven en overal tegen kunnen, en dus werk je op een uitdagend grensvlak van wat mogelijk is.

Als ik tijd over heb vind ik sporten leuk, met name schaatsen, wielrennen, hardlopen, en zwemmen. En tenslotte is reizen de grote hobby van ons gezin, vroeger zonder kids, en nu met!

Carl RC-zoom

Carl Stoepker

Penningmeester

Ik ben Carl Stoepker, getrouwd en heb een zoon en dochter. Mijn dochter heeft ook al 2 zoontjes en een dochter. Ik ben IT Business Partner in de Benelux, Nordics en East&South Europe voor een bedrijf dat honden en kattenvoer produceert en ik werk vanuit Veghel.

Ik houd van zeilen in Griekenland en de Cariben en omdat je dan redelijk op jezelf aangewezen bent, ben ik in contact gekomen met de EHBO. Vooralsnog als BHV-er op het werk, maar later ook als gediplomeerd EHBOer. Vanuit mijn werk gedreven wilde ik wat meer affiniteit krijgen met financiën en toen de positie van penningmeester vacant werd, kon ik mooi 2 interesses combineren.

Verder ren ik regelmatig mijn 10 kilometers in het weekend, fiets graag langs de wateren in Nederland, en doe aan windsurfen en geocaching als er nog tijd over is.

Annemarie

Annemarie van de Ven

Secretariaat

Ik ben Annemarie van de Ven, getrouwd met Jos.

Wij hebben 3 kinderen, 2 kleinkinderen en een hond.

Woon sinds 2009 in Blixembosch en voelde mij er gelijk thuis.

Onze vakanties zijn bijna altijd wandelvakanties en wij staan als het even kan op kleine campings in de natuur.

Ik heb 10 jaar als fysiotherapeut gewerkt, mezelf gespecialiseerd, en 30 jaar als kinderfysiotherapeut een solopraktijk gerund.

Sinds 2019 ben ik met vervroegd pensioen.

Ik doe nu  vrijwilligerswerk, ben taalcoach bij Humanitas, ben gastvrouw en doe verstelwerk bij het Repair Cafe, zit in het leefbaarheidsteam van de wijk, ben in 2019 lid geworden van de EHBO vereniging. Vanaf januari 2022 heb ik het secretariaat overgenomen daar de vertrekkende secretaris verhuisde.

Wat ik bij de EHBO heel leuk vind zijn de inzetten bij evenementen. Je komt op plaatsen waar ik anders niet zou komen. Het is zeer afwisselend, zoals PSV wedstrijden, rolstoelhockey voor gehandicapten, studenten sportactiviteiten en feesten, voetbaltoernooien voor kinderen, Zumbaevent.

...

Commissie Kursussen en Inzetten

Tekst

Ingrid

Ingrid Gijsbers

Instructeur

Mijn naam is Ingrid Gijsbers en ik ben alleenstaande moeder van een zoon van 8. Ik woon op dit moment in Helmond, ben geboren in Geldrop en heb tussendoor nog 10 jaar op Goeree Overflakkee gewoond. Sinds 1997 ben ik in het bezit van mijn EHBO-diploma, omdat dit wel handig was voor mijn bijbaantje als toezichthouder en zwemonderwijzer. In de jaren die volgde heb ik trouw mijn herhalingslessen gevolgd en ben ik via de reddingsbrigade benaderd of ik ook instructeur Eerste Hulp van het Oranje Kruis wilde worden. In 2005 heb ik mijn instructeursdiploma gehaald en vele (kust)hulpverleners van een EHBO-vereniging, reddingsbrigade, KNRM en Brandweer opgeleid volgens de normen van het oranje kruis. Doordat ik actief verbonden was aan de KNRM en reddingsbrigade heb ik me extra geschoold in het toedienen van zuurstof, aanleggen van een nekkraag en het verlenen van eerste hulp bij onderkoeling en verdrinking.

In 2010 ben ik teruggekeerd naar het Brabantse en ben ik via via terecht gekomen bij de EHBO-vereniging Velhoven waar ik tot 2019 heb lesgegeven. De reisafstand brak me op als alleenstaande ouder en ik heb me als instructeur verbonden aan de EHBO-vereniging Brouwhuis/Rijpelberg in Helmond. Daar geef ik samen met Jan de lessen en via Jan ben ik dan ook weer bij jullie terecht gekomen.

Doordat ik het grootste deel van de zorg voor onze zoon op me draag, ben ik minder flexibel in het kunnen geven van de lessen, maar daar hebben Jan en ik over het algemeen een goede verdeling in gevonden.

Mochten jullie vragen hebben, voel je vrij deze te stellen. Ook als je leuke ideeën of onderwerpen hebt voor de herhalings- en verdiepingslessen.

portrait_01

Jan Smid

Instructeur

Tekst

portrait_01

Ton Broeren

Lotus

Tekst

portrait_01

Cees Verschure

Lotus

Tekst

portrait_01

Rob de Jong

Materiaalbeheer

Tekst

Conny van Gulik

Conny van Gulik - van Beers

Inzetten in het PSV stadion

Ik ben Conny v. Gulik. Getrouwd, woonachtig in Blixembosch en heb 2 zonen (25 en 15).

In 1986 heb ik, begeleider destijds bij de scouting in Hanevoet, mijn EHBO-diploma gehaald. Wegens diverse verhuizingen verliep het en in 2014 heb ik het opnieuw gehaald via het Rode Kruis.

Ik wilde aansluiten bij de EHBO-vereniging in Blixembosch, maar dat was Oranje Kruis en die namen een Rode Kruis-diploma niet over. Andersom wel. Dus ik moest m opnieuw halen. Zogezegd zo gedaan.

In 2016 dreigde wegens aftredende bestuursleden, de vereniging uit elkaar te vallen omdat er geen nieuwe bestuurders waren. Ik heb me toen aangemeld om tijdelijk de vacature van voorzitter te vervullen totdat een ander zich zou aanmelden. Deze kwam in 2018 en ik heb me toen teruggetrokken als voorzitter en ben lid gebleven van de vereniging.

In 2021 kwam een oproep van KNV EHBO, afd. Eindhoven voor EHBO-ers bij o.a. wedstrijden in het PSV-stadion. Aangezien ik al diensten draaide via hen, heb ik al snel de coördinatie hiervan op me genomen. Ik inventariseer de leden die diensten daar willen draaien en communiceer dit met de coördinator van KNV EHBO, afd. Eindhoven. Tevens draag ik zorg voor de uitgifte van kleding en tassen voor de inzetten (ook de inzetten van EHBO Vereniging Woensel Noord zelf, zoals bv bij Familiespektakel).

In mijn vrije tijd draai ik graag EHBO-diensten, ik lees graag en loop veel. Tevens ben ik vrijwilliger bij Stichting Sociaal Solidair in Vlokhoven. Ook volg ik veel opleidingen/scholingen/cursussen op EHBO gebied. Zo heb ik de scholing “met de auto te water” en “EHBO bij Vuurwerkongelukken” gevolgd. Ik volg opleiding tot Lotus in Best en heb in december ’22 mijn opleiding tot Instructeur EHBO afgerond.

Tot ziens bij een van onze evenementen!

portrait_01

..

PR-commissie en webmaster

..