Evenementen

Wanneer evenementen worden georganiseerd, kan het nodig zijn om een aantal EHBO’ers paraat te hebben staan. Dit heeft met name te maken met de aard van het evenement en het aantal deelnemers. Hierbij dient rekening te worden gehouden met minimaal 2 EHBO’ers per uur per inzet. De kosten die hieraan verbonden zijn kunt u terugvinden in onze prijslijst. Indien er een evenement gaat plaatsvinden in of rondom Woensel-Noord, kan de organisatie van het evenement een aanvraag doen voor een inzet door EHBO Woensel-Noord. Onze leden wordt gevraagd om zich vrijwillig in te zetten als EHBO’er bij deze evenementen. Op dit moment hebben we een aantal vaste evenementen op de kalender staan, zoals de zwerfafvalactie, sportdagen van basisschool de Boschuil, Nationale Buitenspeeldag en het Familiespektakel. Wilt u ook EHBO bij uw evenement? Vul dan het inschrijfformulier in. Mocht uw evenement niet in of rondom Woensel-Noord plaatsvinden en wilt u wel gebruik maken van onze expertise? Neem dan contact op met het secretariaat voor de mogelijkheden.

21150296_1788152157880323_7138055573788274601_n

Zumba Masterclass Event Vol.4 - September 2023

Het Zumba Masterclass Event Vol.4 met de uit Amerika overgevlogen Loretta Bates, was ook dit jaar weer een goed opgezet event.
Ruim 200 Zumba beoefenaars, waaronder vele instructeurs, konden op het podium samen met Loretta, dansen.
Bij binnenkomst werden we enthousiast begroet door Danielle en Olaf, die me van voorgaande jaren herkenden. Nadat de post geinspecteerd was, werd me gevraagd even een rondje met Olaf te lopen om te kijken waar, indien nodig, de ambulance het beste kon komen en welke nooduitgangen het beste waren.
Gelukkig is dit allemaal niet nodig geweest.
Het is qua inzet heerlijk rustig geweest. We hebben alleen een dame in een rolstoel in de gaten gehouden omdat deze met epilepsie kampte. Ondanks alle prikkels die een aanval konden doen opwekken daar, bleef een aanval gelukkig uit. Een andere dame in een rolstoel was even overprikkeld en hebben we een half uurtje op de post gehad om wat rust in het hoofd te krijgen.
We hebben verder heerlijk kunnen genieten van het event.
IMG_1033[1]

Festival Algeria - July 2023

Festival Algeria was een heel gezellig evenement. Het was fijn dat wij een rustige ruimte achterin de kassa-tent hadden waar we de kwetsuren konden behandelen:

– Enkelverstuiking bij een oudere dame,  ze stapte in een kleine kuil. Wij hebben haar enkel met tape gestabiliseerd.
– 3 pleisters bij kinderen die een wondje opliepen aan de tenen (bij springkussen)
– 2 splinters in de voet van een jongen, er lag hout voor het springkussen. Splinters hebben we eruit gehaald, jodium en erna een pleister.
– botsing van 2 hoofden van kinderen tegen elkaar op het springkussen. Een jongen had een forse zwelling achter zijn linker oor. We hebben een coolpack gebruikt. Na behandeling de moeder het advies gegeven goed op te letten want de zwelling zat dicht tegen het evenwichtsorgaan.
– 1 paracetamol werd gevraagd
– pleister op wond op de elleboog, ontstaan na korte vechtpartij.

Reactie van de organisatie:
Super bedankt voor jullie inzet bij Alegria Festival en het toesturen van het verslag.
Wij zijn zeker tevreden over jullie hulp en ik ga het noteren dat wij jullie volgend jaar meteen benaderen.
Graag tot een volgende keer!

Quare Jeu de Boules Toernooi - Mei 2023

Zaterdag 27 Mei jl was er door Quare weer een studenten Jeux de Boules toernooi georganiseerd. https://qjbt.nl/info

Een goed opgezet toernooi waar meerdere studentenverenigingen uit het hele land zich voor hadden ingeschreven.

Om 13.30u barstte het feest los. Jeux de Boules, stokvangen, twister….er was popcorn en heerlijke wraps. Aan wijn, bier en frisdrank was geen gebrek. Ehbo Vereniging Woensel Noord was hierbij weer vertegenwoordigd om de ehbo voor hun rekening te nemen. Ik werd enthousiast ontvangen, want ze herkenden me van vorig jaar. Dit jaar hadden ze een tent opgezet voor ons zodat we uit de zon bleven en voor privacy voor de slachtoffers zorgde. Ondertussen werd er door de studenten gekookt voor 460 man incl ehbo en beveiliging. Heerlijke ratatouille met roomkaas en kaiserbroodje. Frisdrank mochten we zo uit de koeling halen wanneer we zin hadden en onze coldpacks mochten we in de koelwagen leggen.

Dit jaar hebben we veel inzet gehad hier op het toernooi. Er was goede ondersteuning van de ingehuurde beveiliging, alsmede van de campus-beveiliging.

Iedere 4u werd een collega afgelost. Na afmelding werden ze beloont met een mooi boeketje bloemen voor de bewezen diensten. Heel erg attent!

Het was een drukke, maar leerzame dienst voor mijn collega’s waarbij de module Alcohol en Drugs goed ingezet kon worden.

WhatsApp Image 2023-02-25 at 17.58.31

Jong Oranje Talentendag vv Acht - Februari 2023

Op 23 en 24 februari spelen van 10:30 tot 14:30 uur ruim 200 deelnemers een onderling voetbaltoernooi. Daarbij draait het om plezier maken, nieuwe vriendschappen sluiten en talent ontwikkelen.

EHBO verenging Woensel-Noord mocht erbij zijn om eventuele EHBO incidenten te behandelen en begleiden. Dit jaar waren er geen incidenten!

Kindercarnaval Blixembosch - Februari 2023

Gertjan en Jacqueline,
Bedankt voor jullie inzet. Ik was erbij en het was een gezellig feest.
Gertjan, uit wat je vertelde waren er geen bijzonderdere letsel,  enkele pleisters en iemand die op zijn knie was gevallen,  snee in een wang van een kind die jullie naar de huisartsenpost hebt gestuurd.
Helaas heb ik door de drukte die dag vergeten een foto van jullie te maken.
Deze is van enkele jaren terug voor hetzelfde event met dezelfde personen 🙂
Met vriendelijke groet,
Annemarie van de Ven-Blonk
Secretaris EHBO-vereniging Woensel-Noord
EHBO Carnaval
Frisbee toernooi 2022

Frisbee toernooi - November 2022

140 frisbeers spelen een 2-daags indoor frisbee toernooi in de sporthallen van het Studenten Sportcentrum Eindhoven. Met onze EHBO vrijwillegers zorgen we ervoor dat blaren, schaafwonden, enz goed worden behandeld en dat we paraat staan voor serieuzere ongelukken. Gelukkig was het dit weekeinde niet nodig.

Jonghe Honden Toernooi - November 2022

Jonghe Honden en Puppies zijn eerstejaars rugbyers bij NSRB-lidverenigingen. Jaarlijks spelen zij tegen andere studenclubs in de Jonghe Honden-, en Puppy competitie. Tweemaal per jaar wordt het Honden toernooi georganiseerd door een van de NSRB-lidverenigingen.

Dit jaar was het in Eindhoven en de EHBO-vereniging Woensel-Noord mocht er bij zijn.

Rugby
Sportdag Boschuil - Oktober 2022

Sportdag Boschuil - Oktober 2022

De basisschool de Boschuil organiseert ieder jaar een sportdag.
De groepen 3 tot 5 en 6 tot 8 hadden een sportdag buiten Op Noord.
Er werden de kinderen diverse sporten aangeboden, oa korfbal, hockey,  springkussen , boogschieten, hardlopen,  spelletjes.
Onze EHBO-ers waren daar aanwezig om wondjes te verbinden,  opgelopen kneuzingen te behandelen, en adviezen te geven.

Familiespektakel Blixembosch - September 2022

3 dagen lang aanwezig bij het Familiespektakel Blixembosch – September 2022. Wat een enorm leuk event en voor de EHBO-verenging Woensel-Noord natuurlijk een speciale aandacht voor de zeskamp.

Familiespektakel Blixembosch - September 2022